Velika zelena čistina okružena stasitim stablima crnogorice koja se uzdižu visoko iznad bijelih stijena, a sve na površini od 51 ha, gotovo svakoga tko posjeti Golubinjak ostavljaju bez daha.

U Golubinjaku posjetitelji mogu uz prirodnu ljepotu uživati i u odmoru. Golubinjak uz ugostiteljski obrt ima ponudu i iznajmljivanja prostora za roštiljanje te dječje igralište, a za one aktivnije višenamjensko sportsko igralište, boćalište, turističku stazu uz koju se nalaze Kraljica Šume i spilje te stazu koja vodi do željezničke stanice i dio staze Staze spilja duge 10,82 km.

GOLUBILJA POLUSPILJA

Prije urušavanja svoda, što se i danas vidi po količini materijala po tlu, Golubilja poluspilja je bila spilja. Sasvim je vidna i suha. Ima veliki ulaz i mali izlaz. Iako je ulaz širok 60 metara i visok 20 metara, spilja je kratka. Duga je tek 15 metara.
Ime je dobila po golubovima koji su se nekada gnijezdili u njoj.

PAKLENA VRATA

Paklena vrata nalaze se na turističkoj stazi u park šumi Golubinjak. To su vrata u stijeni širine 4 metara, debljine zidova 5 metara, a visine 8 metara.

LEDENA SPILJA

Ledena spilja nalazi se u Golubinjaku uz turističku stazu. U spilju se ulazi strmom padinom. Ima dvije dvorane koje su međusobno spojene hodnikom. U svodu spilje nalazi se veliki otvor kroz koji su nekada slastičari ljeti ubacivali snijeg kako bi ljeti imali dovoljno leda za pravljenje sladoleda. Ime je dobila upravo po snijegu i ledu koji se ljetnim mjesecima znao zadržati u spilji.

IZVOR: http://tz-lokve.hr

KRALJICA ŠUME

Kraljica šume je najimpozantnije stablo Golubinjaka. To je jela kojoj je prilikom posljednjeg mjerenja 80-ih godina izmjerena visina od 35 metara, širina u promjeru 1,4 metra, a starost procijenjena na 250 godina.

Lokalna kuhinja

Isprobajte goranske specijalitete

Posebna ponuda

40,00 Eura / 301,38 Kn noćenje s doručkom

Prilikom preračunavanja koristi se fiksni tečaj konverzije, koji iznosi 7,53450 HRK za 1,00 EUR, a  koji je utvrdilo Vijeće Europske unije.

Pansion Lovački

Japlenški vrh 2, 51300 Delnice

Kontakt

lovacki-delnice@hrsume.hr

Tel.: +385 51 812 440

Rezerviraj